O nama

Rasadnik Soul Garden bavi se proizvodnjom svežeg začinskog, lekovitog i aromatičnog bilja. Takođe, želimo da napomenemo da važno mesto u našoj ponudi zauzima i proizvodnja ukrasnog rezanog cveća.

Ko stoji iza Soul Garden-a?

Ja sam Milica Lovrenović Todorović, mama tri mala vesela deteta. Zaljubljenik sam u prirodu i lepote koje ona bezuslovno nudi. U umetnost, porodicu, putovanja i životinje. Moja energija su ljudi koje volim, a ispunjen dan je svaki u kojem imam dodir sa livadom, rekom ili planinom. :green_heart::four_leaf_clover:

Nakon završene srednje škole za dizajn Bogdan Šuput u Novom Sadu, a nakon toga poljoprivrednog fakulteta, odsek pejzažne arhitekture, nekoliko godina volontiranja u Pokretu gorana i honorarnog rada, odlučila sam se o pokretanju svog posla u kojem cu uživati, usavršavati se, doprinositi, činiti prirodi, ljudima i sebi.

Sanjam o tome da se ušuškam u svojoj kućici iz bajke i da proputujem što se proputovati može 😊

Šta je to sto Soul Garden čini drugačijim od drugih rasadnika?

U našem okruženju smo jedinstveni po proizvodnji začinskog bilja, što je retkost, pogotovo za područje Vojvodine. Posao koji radimo, radimo iz iskrene ljubavi prema prirodi, tako da sve biljke negujemo pažljivo i posvećeno. Naše biljke nisu tretirane nikakvim štetnim materijama, potpuno su zdrave i prirodne. Takođe, Soul Garden nudi više od prodaje bilja. Ukoliko Vam je potreban bilo kakav savet oko sadnje, održavanja ili upotrebe biljaka, na pravom ste mestu! Rado pružamo konsultacije i na temu uređivanja dvorišta i bašte.

O začinima i lekovitom delovanju bilja može se jako mnogo govoriti i pisati. Velika primenljivost začina uticala je na to da se o njima počelo veoma rano pisati, a podaci o njihovim lekovitim svojstvima prožimati od najranijeg perioda u različitim pisanim dokumentima. Začini su imali ritualno i magijsko značenje, primenjivani su u lečenju, izradi kozmetike, korišćeni su za popravljanje ukusa hrane za šta se i danas upotrebljavaju.

Pod začinima podrazumevamo biljne komponente koje se dodaju hrani radi poboljšavanja njenog ukusa i mirisa, ali i biljne delove koji ne predstavljaju hranu ali joj se trenutno dodaju iz istih razloga. Kao začin koriste se listovi, cvetovi, semena, koren, plod različitih biljnih začinskih kategorija.

Kako bi upotpunili naš asortiman, u ponudu smo uvrstili proizvodnju i prodaju rezanog cveća. Šarenilo I mirisni tonovi naše Soul Garden bašte prijaće svim Vašim čulima.