Bosiljak kao začin i lek

Za šta se koristi bosiljak?

Bosiljak je aromatična biljka, prijatnog mirisa. Svoju primenu ima u kulinarstvu i to posebno u supama, prelivima za testenine i jelima od ribe i mesa. Osim kao začin, koristi se i kao prirodni lek protiv mnogih zdravstvenih tegoba. Delotvoran je protiv kašlja, glavobolje i nesanice. Efikasno poboljšava raspoloženje. Poznat je po svojim snažnim antiupalnim i antioksidativnim svojstvima. Poreklom je iz Indije i u toj državi predstavlja simbol dobrodošlice.

Bosiljak

Kako se uzgaja?

Bosiljak je jednogodišnja biljka, a cveta od juna do septembra. Gaji se u baštama i saksijski. Bosiljku prija svetlost i toplota, ali ga ne treba izlagati direktnom suncu u vrelim letnjim danima jer mu to može isušiti listove. Neophodno je redovno zalivanje.

Bosiljak - uzgoj

U Soul Garden bašti možete pronaći dve vrste ove blagotvorne biljke: domaći i grčki bosiljak. Više o proizvodima, pogledajte ovde.

Podeli na socijalnim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on google

Pretraga

Društvene mreže

Poslednje sa bloga

Kategorije: